الأحد، 31 يوليو 2011

طريقة عمل الكنافة بالمهلبية


المكونات:



كيلو الا ربع كنافة

  كيس نشاء

  كيلو لبن

 كوب زبده بلدي

كوب سكر كبير

 كوب ماء

 ليمونه

  2باكو فانيليا

 طريقة التحضير :
قبل أن نبدأ في ترتيب صنية الكنافه نجهز الشربات



1_ ضعي السكر في إناء


 

ثم ضيفي الماء


ثم ضيفي اليمون وارفعيها على النار




ولما يصبح له قوم متوسط ضيفي الفانيليا وقلبيها
ودا شكله بعد الانتهاء



نجهز الكنافه بقى

أول شيء جهزي المهلبيه


نفذي نفس خطوات الشربات

النشاء ثم اللبن الساقع ثم ضيفي كميه قليله من السكر

وقلبي جميع المكونات لحد يدوب السكر والنشاء

وبعد كدا أرفعيها على النار وقلبيها لحد ما يصبح لها قوام

مثل الارز باللبن

تعالي بقى نجهز الصنيه

أول شيء ضعي الكنافه في إناء وقطعيها قطع صغيره



بعد ذالك قومي بوضع نصف كمية الكنافه في الصنيه

ووزعي فوقها نصف كمية الزبده



بعد كدا ضيفي كمية المهلبيه (( في نصف الصنيه أبعديها عن الاطراف))



وبعد كدا ضيفي باقي كمية الكنافه

وبعدها باقي كمية الزبده البلدي




وبعد كدا ضعيها في الفرن وأنتظري لحد ما تتحمر

تابعيها أول بأول

وبعد التحمير خرجيها وأسقيها الشربات




ولما تبرد قطعيها وبالهناء وشفاء




وبألف هنا وشفا



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق