السبت، 13 أغسطس 2011

طريقة عمل أرز بالكبد والقوانص





طريقة عمل ارز بالكبد والقوانص بالصور 



بسم الله الرحمن الرحيم 


المقادير:

2 كوب ارز
3 كوب مرقة دجاج
1/2 كيلو كبد وقوانص الدجاج
بصلة كبيرة مفرومة
ملعقتان زبد
ملح وفلفل وكارى وقرفة ناعمة
فلفلة صغيرة خضراء مقطعة صغير جدا

الطريقة:

1- تقطع الكبد والقوانص صغيرة وتشوح فى الزبد على النار حتى يحمر لونها
2-نضيف البصل والفلفل الأخضر ونقلب جيدا
3- نضيف الملح والفلفل والكارى والقرفة ونقلب جيدا على النار
4-نضع الأرز فوق الخليط ويقلب ثم نضع مرقة الدجاج وبعد الغلى نترك الأرز
على نار هادئة حتى تمام النضج
5- يقدم بجانب دجاج محمر فى الفرن وشوربة لسان عصفور
وبالف هنا وشفا


ملحوظة: يمكن إضافة حبة طماطم مفرومة مع البصل لزيادة اللون وتعطى طعم احلى


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق